İzmir kaçamağı, Nazarköy



Aslında minik bir kaçamak hikayesi Nazarköy..

İzmir'de yaşayıp, yoğun iş-okul-hayat temposundan uzaklaşıp, doğayla-doğalla buluşmak isteyen, aklındakileri İzmir'de bırakıp, bir kaç saatlik mola verebilecek olanlar.. Denemeye değer bir durak Nazarköy.. ;)

Eski adıyla Kurudere, başa geçen muhtarının çabaları ve başarısıyla bir süre önce Nazarköy adını almış. Bu güzel başlangıcın ardından ise köyün yaklaşık 60 senedir en büyük geçim kaynakları arasında yer alan boncuk imalatı ön plana çıkartılmış. Köyün meydanında bulunan boncuk üretim ocakları, satış tezgahları ve bunların arasında bulunan otlu-peynirli gözleme keyfi yapabileceğiniz sofralarla Nazarköy tadılması şart bir lezzet haline gelmiş.. =)





Rotamız; İzmir - Kemalpaşa güzergahından gidip, ilçe merkezini geçtikten sonra sağa ayrılan Torbalı yolundan devam etmek. Bu yolda devam ederken bir kaç kilometre sonrasında sağda "Nazarköy" tabelası ışıl ışıl parlıyor olacaktır =)


Ve ayrıca tavsiyem, yapacağınız kaçamakların yanında Mayıs ayında gerçekleşen ve gelenek haline getirilmiş "Nazarköy Boncuk Festivali" etkinliğini kaçırmayıp her yıl gerçekleşen bu şenlikten olabildiğince pozitif enerji ve türlü nazar boncuklu geri dönmeniz =)



Yorumlar

dalanjadee dedi ki…
How to download the new mobile casino app on Android
You 서산 출장샵 can also download the app on 안산 출장안마 your iOS or Android device. The mobile version of the 경주 출장안마 latest version of 남원 출장안마 the Android 시흥 출장안마 sports betting app is the

Bu blogdaki popüler yayınlar

Trenitalia

Bir Datça hikayesi

Didyma-Didymaion-Didim