Yeşilyurt köyü

Balıkesir'de oturup Altınoluk-Akçay beldelerinden haberdar olmayan yoktur sanırım. Bir de buralarda yazlık sahibi iseniz, hayatınızın meslek yaşamına kadar her yaz okul sonrası kocaman bir valiz hazırladığınız ve okulların açıldığı eylül ayının ortasına dek neredeyse her günü birbirinin aynı olan ama sıkılma nedir bilmediğiniz tatilleriniz olur.
Altınoluk için; gündüzleri sahil, geceleri yine sahilde geçirdiğiniz bu tatil günleri içerisinde bazen kaçamak yapmak gerekir ve bunu değerlendirebileceğiniz en güzel seçeneklerin arasında Yeşilyurt Köy'ü gelir....


Yeşilyurt Köy'ü İzmir-Çanakkale yolu üzerinde Küçükkuyu'dan sonra 3.km'den Yeşilyurt tabelası ile sağa dönülerek ulaşılan 90 haneli, Kaz dağları'nın eteklerine konumlanmış, eski taş evleri ve arnavut kaldırımlarınca zengin bir yerleşim yeridir. Bu bölge dünyada oksijen oranı en yüksek ikinci yer olarak geçer. 




Yeşilyurt köyü'ne gün batımından önce gitmeniz çekeceğiniz fotoğraflar için en güzel zamanı yakalamanız demektir. Köy'ün dar sokaklarında yürüyüş yapıp, tepe manzarasından körfezi izleyip acıktığınızı hissettiğinizde ise köyün meydanında bulunan, huzur veren dekorasyonuna duvarlarındaki fotoğraf kareleri ve arka fonunda ruhunuzu dinlendiren müziği ile eşlik eden "Yol Konağı"nda mola vererek Kazdağı otları çorbası, karışık otlu köy eriştesi, enfes mantı ya da kabak çiçeği dolması gibi leziz yemek menüleri ile gün batımının ve bol oksijenin tadını çıkarabilirsiniz, çıkarmalısınız da ;)



Bu keyfin sonuna geldiğinizde ise arabanıza binmeden meydanda bulunan el yapımı dekorasyon ürünleri dükkanına bir göz atın, deniz taşlarından yapılmış resimlerde ve abajurlarda sanat ve yaratıcılığın uyumuna bir kez daha şahit olacaksınız...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Trenitalia

Bir Datça hikayesi

Didyma-Didymaion-Didim