Bir Assos, Behramkale Kaçamağı

Kaçamakların en güzeli arkadaşlarla yapılanlardır. Yer, zaman, mekan farketmeksizin yola çıkılıp sıraya dizilen planları uygulamaya koyduğunuzda başlayan zaman, gün batımı geldiğinde bir bakmışsınız sona erir ve geriye yüzlerde mutlu tebessümler bırakır.

Bu sefer ki kaçamak Assos, Behramkale. Plan: yol üzerinde kahvaltı, Behramkale'yi ve Assos'u ziyaret ardından Assos-Kadırga koyunda deniz-yemek keyfi.

Öncesinde yapılan simit-poğaça-içecek alışverişi ardından yolda edilen kahvaltı sonrası hedefimize ulaştık. Behramkale'nin girişine arabamızı park ettik ve çetin yokuşları uygun adım ve muhabbet ile aşarak Athena tapınağı, diğer adı ile Akropolis'e ulaştık. İsmi M.Ö. 540-530 yıllarında inşa edilip tanrıça Athena'ya adanmasından gelmekte. Giriş 8 TL, tabi müze kartınız mevcut ise kartınızı okutmanız yeterli oluyor. Ya da girişte bu karttan edinip kullanabiliyorsunuz. 18 yaş altı için ise giriş ücretsiz ve öğrenci iseniz öğrenci kimliğiniz bu kartın alımı için gerekli.

Ve eşsiz deniz, Midilli adası manzarası ve tarih dokusunun tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz...




Tabi sonradan hatırlanacak keyifli anların, rollerin ve bu rollere adanan yaratıcılığın tadını da..




Tüm rollerin hevesini aldıktan sonra ise rotamız Behramkale ile denizin arasına saklanmış Assos yerleşkesini gösteriyor. Burada, eski limanda balık yiyebilir, birşeyler içip anın akışına kapılabilirsiniz..


Ve artık tarihe doyduysanız yüzme vakti! Assos Kadırga koyu bizim vazgeçilmezimiz. Behramkale Altınoluk-Çanakkale yolu üzerindedir. Ve Kadırga koyu işte bu yol üzerinde yolu sol taraftan ikiye ayırır. Kadırga'da herhangi bir cafe-restorana oturup şezlong ücretinizi de ücretsiz ya da makul fiyata getirebilirsiniz. Artık sadece denize atlayın ve tertemiz maviliğin, duru ve dalgasız suyun tadını çıkarmaya bakın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Trenitalia

Bir Datça hikayesi

Didyma-Didymaion-Didim