Yurika Omleti
Hayatı daha da keyifli hale getiren hobilerimiz vardır. Spor yapmak, gezmek, bir enstrüman çalmak, yemek yapmak gibi daha bir çoklarını sayabiliriz. "Yemek yapmak"ı biraz daha açmak istediğimizde olanaklarımız çoğalır. Tatlılar, pastalar, börekler, ana yemekler... derken bir de bunlara her kültüre ait farklı tatlar seçenekleri eklenir. Bildiklerimizin yanında bilmediklerimiz ya da adlarını hiç duymadıklarımız bu tatları daha da denenesi kılar. Tabii bu alana ilgimiz olduğu müddetçe..
Tamagoyaki de bu farklı tatlardan bir tanesi bizim için. Kendisi yapımı 5-10 dakika sürecek tadı gayet başarılı bir Japon omleti. Ama biz onun adını, yapımını kendisi Japon olan bir arkadaşımızdan öğrendiğimiz için "Yurika omleti" koyduk!
Tek kişilik için;
-Tek yumurta
-1 tatlı kaşığı soya sosu
-1 tatlı kaşığı şeker
-bir tutam tuz
-ve kızartmak için sıvı yağ
Hepsini bir kâsede karıştırıp tavaya sürdüğümüz yağın üzerine kısım kısım döküyoruz. İlk kısmı döktükten sonra tavanın kenarına doğru katlayarak kısık ateşte pişiriyoruz. Katlama tamamlandığında ise tavanın boş kısmını tekrar yağlayıp karışımdan bir kısım daha ilave ediyoruz ve katlanan kısımdan başlayarak bu sefer tavanın diğer tarafına doğru katlamaya devam ediyoruz. Tüm kısımlar bittiğinde omletimiz tamamlanmış oluyor ve dilimleyerek servis edebiliriz!
Not: Ayrıca malzeme listesinde sake'de bulunmakta. Sake Japonlara özgü, princin alkol ile damıtılması sonucu oluşan, şeffaf renkli, alkol oranı düşük bir içkidir. Bulunması kolay olmadığı için yukarıda yazmadım ancak imkanınız olursa hazırladığınız karışıma 1 tatlı kaşığı ilave ederek hazırlayabilirsiniz.
Tamagoyaki de bu farklı tatlardan bir tanesi bizim için. Kendisi yapımı 5-10 dakika sürecek tadı gayet başarılı bir Japon omleti. Ama biz onun adını, yapımını kendisi Japon olan bir arkadaşımızdan öğrendiğimiz için "Yurika omleti" koyduk!
Tek kişilik için;
-Tek yumurta
-1 tatlı kaşığı soya sosu
-1 tatlı kaşığı şeker
-bir tutam tuz
-ve kızartmak için sıvı yağ
Hepsini bir kâsede karıştırıp tavaya sürdüğümüz yağın üzerine kısım kısım döküyoruz. İlk kısmı döktükten sonra tavanın kenarına doğru katlayarak kısık ateşte pişiriyoruz. Katlama tamamlandığında ise tavanın boş kısmını tekrar yağlayıp karışımdan bir kısım daha ilave ediyoruz ve katlanan kısımdan başlayarak bu sefer tavanın diğer tarafına doğru katlamaya devam ediyoruz. Tüm kısımlar bittiğinde omletimiz tamamlanmış oluyor ve dilimleyerek servis edebiliriz!
Not: Ayrıca malzeme listesinde sake'de bulunmakta. Sake Japonlara özgü, princin alkol ile damıtılması sonucu oluşan, şeffaf renkli, alkol oranı düşük bir içkidir. Bulunması kolay olmadığı için yukarıda yazmadım ancak imkanınız olursa hazırladığınız karışıma 1 tatlı kaşığı ilave ederek hazırlayabilirsiniz.
Yorumlar
Sende Asena gibi yemeği ters çevirmeler kaydırmalar falan, bırakın bi rahat verin yumurtaya.